meditatie & mindfulness

Wat biedt OPGERUIMD? Pauze!

Bij OPGERUIMD doe je kennis, ervaringen en technieken op die je in het dagelijks leven kunt gebruiken.

 

Door mindful in het leven te staan, merk je beter op wat er met je en in je gebeurt en waar jij behoefte aan hebt. Naar jezelf luisteren, ruimte maken voor jezelf en voor anderen, door echt aanwezig te zijn. 

 

Het zoeken en vinden van JOUW balans, weten wanneer er een pauzemoment bij het drukdrukzijn hoort, zorgt voor een OPGERUIMD gevoel.

Wat is meditatie en mindfulness?

Hurry, hurry, hurry

In ons drukke bestaan zijn we vaak ergens anders. We proberen het verleden te veranderen of de toekomst te bepalen. Hierdoor zijn we niet echt aanwezig. We zijn niet in het nu, zou je kunnen zeggen. Door stil te staan en een pauze te nemen tijdens de ‘ratrace’ kun je weer in contact komen met jezelf. 

 

Meditatie en mindfulness

Bij meditatie en mindfulness leer je opmerkzaam te zijn ‘in het moment’. Je bent als het ware een toeschouwer van wat er op dat moment in en om je heen gebeurt. 

 

Doen en zijn

Je kunt meditatie beschouwen als een bewuste reis van ‘doen en denken’ naar ‘zijn’. Mindful zijn houdt in dat je in het moment bent. 

zen, buddha, peace-509371.jpg

Waar het begon

Het begin

Meditatie kent een geschiedenis van bijna 5000 jaar. De oorsprong van meditatie ligt in India en het verre Oosten. Daar ontstond meditatie vanuit het hindoeïsme en boeddhisme en vanuit de klassieke yoga.

 

Verbinding naar het Westen

In de tweede helft van de vorige eeuw groeide in de Westerse wereld de belangstelling voor

deze Oosterse tradities.

 

Mindfulness

In de jaren 70 van de vorige eeuw heeft Jon Kabat Zinn boeddhistische meditatietechnieken, Hatha Yoga en moderne psychologische inzichten gecombineerd tot wat wij nu mindfulness noemen. Hij ontwierp een cursus met als doel het verminderen van stress waarbij hij de religieuze aspecten buiten beschouwing liet.

contact

Om je aan te melden, voor het stellen van een vraag of andere contactgegevens, klik op de knop hieronder.