Over opgeruimd

Over Dagmar,
over Opgeruimd

Ik ben Dagmar Cornelis. Ik woon met mijn gezin in Annen en ben moeder van twee kinderen. In het najaar van 2021 startte ik met de opleiding tot meditatieleraar bij het Nederlof Centrum in Almere.

Het overbrengen van kennis was mij niet vreemd. OPGERUIMD – meditatie & mindfulness, combineer ik met een baan als leerkracht in het basisonderwijs.

 

 

trees, wilderness, nature-3822149.jpg

Ontwikkelen

Vanaf mijn puberteit ben ik geïnteresseerd in hoe mensen in elkaar zitten en hoe je inzicht kan krijgen in jezelf. Persoonlijke ontwikkeling was een onderwerp waar ik actief mee bezig was. Gezond eten, fit blijven, ontspanning zoeken; zo blijf je gezond. Ik deed het allemaal. Alleen werd ik er niet echt ontspannen(er) of blijer van. 

 

Gejaagd

Werkend in het energievretende onderwijs kreeg ik behoefte aan het creëren van rustpunten. Ik dacht het te vinden in yoga. Maar desondanks bleef ik doordenderen. Het hooghouden van alle ballen, werk en privé, ik merkte dat ik (ongezond) gejaagd was. En mijn omgeving merkte het ook. Ik was bezig met op lijstjes taken af vinken. En hup door naar de volgende taak. 

Terug naar de basis!

Ik ging op zoek naar mogelijkheden om ‘mijn rust’ te vinden. Ik volgde een cursus Mindfulness- Based Stress Reduction. Na de tweede bijeenkomst brak de Corona-pandemie uit. Verschrikkelijk, maar ik had nu tijd ‘om er echt voor te gaan’.. Tijdens de yogalessen die ik in het verleden volgde was ik al in aanraking gekomen met meditatie. De diepgang die het

bood tegen het vluchtige van mijn bestaan, ervaarde ik als een heilzame pauze. De cursus gaf mij duidelijkheid over wat mijn prioriteiten behoorden te zijn.

 

Het vervolg 

In het najaar van 2021 ben ik daarom gestart met de opleiding tot meditatieleraar bij het Nederlof Centrum in Almere en in 2023 startte ik ‘OPGERUIMD-meditatie & mindfulness” 

 

 

Dagmar Cornelis

Eigenaar OPGERUIMD

meditatie & mindfulness

 

stones, rocks, pebbles-167089.jpg

Contact

Om je aan te melden, het stellen van een vraag of andere contactgegevens, klik op de knop hieronder.